Lichaamsgerichte Psychotherapie

Wat is lichaamsgerichte psychotherapie?

Ik werk volgens de uitgangspunten van lichaamsgerichte psychotherapie en Somatic Experiencing ® . Herinneringen, ervaringen en gebeurtenissen hebben hun weerslag op je lichaam. In de cellen van je spieren en je zenuwstelsel worden al je bewuste en onbewuste ervaringen opgeslagen.

De taal van je lichaam staat centraal bij lichaamsgerichte psychotherapie. Samen kijken we naar de samenhang tussen je lichaam, je gedachten, je sensaties en je emoties. Door middel van gesprekken, ademhalingspatronen, bewegingsoefeningen en opstellingen onderzoeken we hoe jouw specifieke patronen eruit zien. Welke problemen ervaar je, waar loop je tegen aan in je leven, waar loop je voor weg, welke uitdagingen ga je aan?

De antwoorden op deze vragen zijn terug te vinden als blokkades in je lichaam waar je je meestal niet bewust van bent. Stap voor stap, op een veilige manier, leer je contact te maken met de kwetsbare en gekwetste gevoelens in je lijf. Uiteindelijk verwerk je op deze manier je bewuste en onbewuste ervaringen met als gevolg dat je lekkerder in je lijf zit. Plezier komt terug in je leven.

Je lijf als instrument

Vaak ben je het contact met je lichaam verloren. Je denkt dat je al je problemen kunt oplossen met denken in plaats van voelen. Hierdoor mis je de signalen die je lichaam je geeft. Pas als de spanningen te ver zijn opgelopen, krijg je het letterlijk benauwd, je wordt moe, krijgt hartkloppingen, hoofdpijn, buikpijn of je voelt je steeds opgejaagd. Nu kun je je lijf niet meer negeren. Je bent over een grens heen. Leer luisteren naar het fluisteren van je lichaam zodat het niet meer hoeft te schreeuwen.

Je lijf liegt nooit. Door nieuwsgierig te zijn naar de taal van je lichaam ben je in staat te luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. Keuzes maken, grenzen stellen en beter voor jezelf zorgen wordt een stuk eenvoudiger. Je leert jezelf kennen en beter omgaan met moeilijke of stressvolle situaties. Er ontstaat ruimte voor nieuwe stappen, verdieping in je leven en meer vrijheid.

Lees meer over mijn werkwijze
of direct een afspraak maken.

Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin