Sessies

Wat is Lichaamsgerichte Psychotherapie?

Ik werk volgens de uitgangspunten van lichaamsgerichte (psycho)therapie. Herinneringen, ervaringen en gebeurtenissen hebben hun weerslag op je lichaam. In de cellen van je spieren en je zenuwstelsel worden al je bewuste en onbewuste ervaringen opgeslagen. 

De taal van je lichaam staat centraal tijdens de sessies. Samen kijken we naar de samenhang tussen je lichaam, je gedachtes, je sensaties en emoties. Via gesprekken, oefeningen, ademhaling en beweging onderzoeken we hoe jouw specifieke patronen eruit zien. Welke problemen ervaar je, waar loop je tegen aan in je leven, waar loop je voor weg, wat ga je aan etc. De antwoorden op deze vragen zijn terug te vinden als blokkades in je lichaam waar je je meestal niet bewust van bent. Stap voor stap, op een veilige manier, leer je contact maken met je kwetsbare en gekwetste gevoelens in je lijf. Uiteindelijk verwerk je op deze manier je bewuste en onbewuste ervaringen met als gevolg dat je je beter in je lijf gaat voelen. Plezier komt terug in je leven.

Je lijf als instrument

Vaak ben je het contact met je lichaam verloren. Je denkt dat je al je problemen kunt oplossen met denken in plaats van met je gevoel. Hierdoor mis je signalen die je lichaam je geeft. Pas als de spanningen te ver zijn opgelopen, krijg je het letterlijk benauwd, je wordt moe, krijgt hartkloppingen, hoofdpijn, buikpijn of voelt je steeds opgejaagd. Nu kun je je lijf niet meer negeren. Je bent over een grens heen. Leer luisteren naar het fluisteren van je lichaam zodat het niet meer hoeft te schreeuwen.

Je lijf liegt nooit. Door nieuwsgierig te zijn naar de taal van je lichaam ben je in staat te luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. Keuzes maken, grenzen stellen en beter voor jezelf zorgen wordt een stuk eenvoudiger. Je leert jezelf kennen en beter omgaan met moeilijk of stressvolle situaties. Er ontstaat ruimte voor nieuwe stappen, verdieping in je leven en meer vrijheid.

 

 

Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin