Werkwijze

Intake
De therapie begint altijd met een intakegesprek. Voor de intake stuur ik je een samenwerk-overeenkomst die je thuis zo compleet mogelijk invult en naar mij mailt. In deze overeenkomst stel ik vragen over waar je ondersteuning bij wil, hulpbronnen die je hebt, waar je vandaan komt en de reden van je komst.

Tijdens de intake kijken we naar de gegevens die je ingevuld hebt, stel ik vragen en kijken we of het tussen ons klikt. Het is belangrijk dat we ons prettig bij elkaar voelen. We kijken wat je wilt bereiken en ik informeer je over mijn werkwijze. Na het gesprek beslis je of je sessies bij mij wilt volgen.

Informatie over tarieven en vergoedingen.

Jij bepaalt
Jouw vraag om ondersteund te worden staat centraal in de sessies. Wat wil je verkennen en wat wil je verlangen? Tijdens de sessie maak ik gebruik van verschillende lichaamsgerichte methoden om je zelfonderzoek te begeleiden. Hierbij moet je denken aan gesprekstechnieken, bewegingsoefeningen om je spierspanningen te onderzoeken, Somatic Experiencing ®, het geven van expressies, visualisaties, opstellingen of ademwerk. Iedere sessie is weer anders. We volgen de beweging van jouw lichaam en je verlangens.

Al deze onderzoeksmanieren hebben tot doel je meer bewust te maken van wat er in je leeft. Je lichaam heeft namelijk alles opgeslagen wat je tot nu toe nog niet kon of wilde voelen. Door deze methoden kunnen opgeslagen gevoelens en overtuigingen weer in het bewustzijn komen en verkend worden. Het voelen, toelaten en accepteren van deze gevoelens en overtuigingen helpt je om weer in contact te komen met jezelf.

Lichaamsgerichte therapie is een organisch proces. De aard van de therapie is onderzoekend, ik werk niet met protocollen.

Het aantal sessies dat je nodig hebt om het gewenste resultaat te bereiken hangt af van je hulpvraag, je doelstelling en je bereidheidwilligheid. De sessies duren één uur.

Maak een afspraak!

Afronding
Wanneer de doelen zijn behaald, wordt het traject in onderling overleg afgerond. Je kondigt tijdens de sessie aan dat je wilt stoppen. Hierna volgt in principe nog één afrondende sessie. Tijdens deze afrondende sessie kijken we naar wat je meeneemt, hoe je verder gaat, wat je hebt gemist en hoe je wilt afsluiten.

Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin