Praktijk voor Lichaamsgerichte Psychotherapie Sassenheim

Praktijk voor Lichaamsgerichte Psychotherapie Sassenheim

Het doel van de lichaamsgerichte psychotherapie en Somatic Experiencing ® (SE) Sassenheim is het verminderen van psychische- en psychosomatische klachten. Je wordt ondersteund met jouw weg naar meer balans in het leven en emotionele gezondheid. Zingeving, het leven Sassenheim vanuit verantwoordelijkheid, autonomie en in verbinding, is de beoogde uitkomst.

Uitgangspunt van de lichaamsgerichte psychotherapie en Somatic Experiencing ® (SE) Sassenheim is dat het lichaam een spiegel is van het functioneren van de gehele persoon en dat er een wisselwerking bestaat tussen lichaam, psyche en geest. Bij deze therapievorm in Sassenheim versterkt je inzicht in deze wisselwerking en vergroot het bewustzijn van het eigen functioneren, fysiek en mentaal. Op basis van dit bewustzijn ontwikkel je draagkracht voor het reguleren van emoties.

In het proces van de lichaamsgerichte psychotherapie en Somatic Experiencing ® (SE) in Sassenheim word je uitgenodigd, om oude overtuigingen of conclusies los te laten. Waar negatieve patronen, blokkades  of andere gebeurtenissen (zoals trauma, relatiecrisis, ziekte en/of verlieservaring) in de weg staan en de gezonde balans uit evenwicht hebben gebracht,  helpt de therapie in Sassenheim (weer) te vertrouwen in de eigen kwaliteiten, ervaringen en gevoelens. Daardoor ontstaat er ruimte voor het aanleren van nieuwe vaardigheden en denkwijzen.

De lichaamsgerichte therapie en Somatic Experiencing ® (SE) is een ervaringsgerichte benadering met als startpunt de inzichten van Wilhelm Reich. Hedendaagse wetenschappelijke inzichten rondom hersenontwikkeling en ontwikkelingspsychologie worden verbonden met lichaamsbewustzijn en spiritualiteit.

Je lichaam als Kompas

De patronen, die ons dagelijks leven kunnen belemmeren liggen opgeslagen in het lichaam. Ons hoofd kan deze patronen al vergeten zijn of onderdrukt hebben terwijl het lichaam deze patronen nog dagelijks weet en weergeeft in voelen, denken en doen. We herinneren ons verleden namelijk niet alleen in woorden, beelden en verhalen, maar ook via de taal van het lichaam.

Het lichaam “spreekt” via houding, spanning of ontspanning, beweging, gebaren, gezichtsuitdrukkingen, activatie en onrust, hartslag, ademhaling en lichamelijke klachten. Door de non-verbale boodschap van deze lichamelijke aspecten te vertalen naar woorden, kan je steeds meer inzicht krijgen in je gedrag en hoe dit bijdraagt aan de problemen in  je leven.

Er ontstaan nieuwe mogelijkheden om oude patronen te doorbreken en meer in de realiteit van het nu te leven. Het lichaam vormt ook de bedding waarin men de gevoelens en emoties kan leren dragen. Door het lichaam op deze manier te benaderen, ontwikkel je meer draagkracht voor oncomfortabele of overweldigende gevoelens en herinneringen.

Serieus werk maken van je problemen

SESSIES praktijk voor Lichaamsgerichte Psychotherapie en Somatic Experiencing ® (SE) Sassenheim is er sinds 2018 je te ondersteunen en te begeleiden. Net als Sassenheim zelf biedt mijn praktijk een veilige uitnodigende plek om te onderzoeken waar je vastloopt en hoe je verder kan. De sessieruimte is gevestigd in mijn achtertuin en is zowel rustig als uitnodigend.

Lees meer over mijn werkwijze
of direct een afspraak maken.

 

 

Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin